Kas odavam on päriselt odavam? Tegelikult mitte alati…

Hertz Lease - odavam alternatiiv tavaliisingule

Teie sõiduki liisingumakse suuruse üks võtmetegureid on auto jääkväärtus (täpsemini auto amortisatsioon). See on uue sõiduki ostmisel kriitilise tähtsusega tegur, kuivõrd sõiduki jääkväärtus viitab hinnangulisele väärtusele, mida teie soetatud auto aja jooksul säilitab. Seda väljendatakse tavaliselt protsendina selle algsest ostuhinnast ja see näitab, kui palju teie auto oma väärtusest aja jooksul kaotab.

Järgnev võib aidata teil paremini mõista auto jääkväärtuse tähtsust ja seda, kuidas see mõjutab teie igakuist liisingumakset ja muid sellega seotud kulusid:

  • Omamiskulu: auto amortisatsioon on üks olulisemaid sõiduki omamisega seotud kulusid. Kuna autod kaotavad aja jooksul väärtust, siis te “tasute” oma sõiduki väärtuse kukkumise ajal kui selle kasutusperioodi lõppedes ära müüte või selle uue auto sissemakseks annate. Kõrge jääkväärtusega auto amortiseerub seevastu aeglasemalt ja selle tulemuseks on kokkuvõttes madalam omamiskulu.
  • Edasimüügiväärtus: kõrge jääkväärtusega autol on selle mahamüümise hetkel kõrgem hind. See tähendab, et kaotate aja jooksul sõiduki väärtuselt vähem raha, mis võimaldab teil oma esialgsest investeeringust omakorda rohkem tagasi saada.
  • Finantseerimiskulud: kui finantseerite oma sõiduki ostu, võib jääkväärtus mõjutada teie igakuisi makseid. Kõrge jääkväärtusega autol on igakuised finantsmaksed madalamad, kuna kasutate sõiduki hinnatava väärtuse kukkumisega võrdeliselt finantseeringut.
  • Liisingumaksed: neile, kes kaaluvad auto liisimist, on jääkväärtus igakuiste liisingumaksete kujunemisel üks olulsemaid tegureid. Võrreldes kahe, sarnase soetushinnaga sõidukeid, saab määravaks, et mida suurem on sõiduki jääkväärtus, seda väiksemad on ka teie igakuised liisingumaksed.
  • Brändi maine: tugeva edasimüügiväärtusega autotootjate kaubamärkidel ja mudelitel on sageli hea maine kvaliteedi, usaldusväärsuse ja soovitavuse osas. Kõrge jääkväärtusega auto ostmine tähendab investeerimist sõidukisse, millega on tõenäoliselt selle kasutuse perioodi jooksul vähem probleeme.
  • Kindlustuskulud: Mõned kindlustusseltsid võtavad kindlustusmaksete arvutamisel arvesse sõiduki väärtust ja selle kukkumist. Kõrge jääkväärtusega autol võivad olla madalamad kindlustuskulud võrreldes autoga, mis amortiseerub kiiresti.
  • Turutegurid: auto jääkväärtust mõjutavad mitmesugused tegurid, sealhulgas kaubamärgi maine, nõudlus mudeli järele, selle kütusekulu, hoolduskulud ja varasemad edasimüügihinnad. Sellise turudünaamika mõistmine aitab teil auto ostmisel teha teadlikke otsuseid.

Oluline on märkida, et kuigi auto jääkväärtus on oluline tegur, ei tohiks seda sõidukit ostes ainsa tegurina arvesse võtta. Teie konkreetsed vajadused, eelistused ja eelarve peaksid samuti teie otsustusprotsessis rolli mängima. Erinevate automudelite uurimine ja võrdlemine, kasutusharjumuste arvestamine ja kogu omamiskulude mõistmine on samuti olulised aspektid teadliku autoostuotsuse tegemisel.

Auto ostmine ei ole lihtne otsus ning kui plaanite uut autot soetada, siis võtke meiega ühendust – meie Hertz Lease’is jagame selles osas hea meelega oma teadmisi ja kogemusi

www.hertzlease.ee

Täida taotlus

Peale teie autorendisoovi täitmist võtame teiega ühendust 1 tööpäeva jooksul.

Taotlus edukalt lõpule viidud

Aitäh! Vaatame teie taotluse läbi ja võtame teiega ühendust 1 tööpäeva jooksul.

Tagasi algusesse